Kosova zyrtarisht anëtare e FIFA-s

Kosova është zyrtarisht anëtarja më e re e FIFA-s me të drejta të plota në organizimin më të lartë drejtues të futbollit botëror, FIFA. Kongresi i organizmit botëror të futbollit, që po mbahet në Mek...

FIFA vendos sot për anëtarësinë e Kosovës

FIFA do të shqyrtojë sot kërkesën e Kosovës për t’u anëtarësuar në bashkësinë botërore të futbollit. Delegacioni i Federatës së Futbollit të Kosovës, i kryesuar nga presidenti Fadil Vokrri, ndodhet n...

HISTORIKE/ Kosova pranohet në UEFA

Përfaqësuesja e Kosovës bëhet pjesë e UEFA-s. Kërkesa e FFK-së mori në Kongresin e Budapestit aq vota sa i nevojiteshin duke u bërë anëtarja e 55 e organizatës. Në përfundim të votimit Kosova mori 28...

Raporti i lumturisë, Shqipëria e 109-ta pas Kosovës

Shqipëria vijon të mbetet një ndër vendet që ka nivelin e lumturisë më të ulët në botë. Sipas një raporti të publikuar nga Rrjeti për Zgjedhjet e Qëndrueshme Zhvillimore në kuadër të OKB-së, Shqipëri...

Kosova, një hap pranë anëtarësimit në UEFA

Kosova është një hap larg anëtarësimit në UEFA. Ky dikaster ka njoftuar se ka pranuar ka pranuar kërkesën e Kosovës për tu bërë anëtare me të drejta të plota e këtij institucioni. Ky ka qenë vendimi ...

Shkodran Mustafi uron për pavarësinë e Kosovës

Shkodran Mustafi i është bashkuar urimeve për tetë vjetorin e pavarësisë së Kosovës Mbrojtësi i Valencisë , Shkodran Mustafi ka uruar të gjithë kosovarët për tetë vjetorin e pavarësisë së Kosovës. “U...

Shteti i Kosovës feston 8 vjetorin e pavarësisë

Më 17 shkurt të vitit 2008, në një seancë solemne Kosova u shpall shtet i pavarur, që deri në atë kohë administrohej nga UNMIK-u. Shpalljes së Pavarësisë i ka paraprirë një proces i gjatë dhe i vësht...