Boronica, miku më i mirë i trurit

Sipas një studimi të ri nga Universiteti i Exeter në Mbretërinë e Bashkuar, pirja e një sasie prej 30 ml lëng të shtrydhur të boronicës për çdo ditë, mund të përmirësojë funksionin e trurit te njerëz...

Vraponi, ndihmoni kujtesës dhe luftoni stresin

Vrapimi mund të jetë përgjigja për të vrapuar në kujtesën tuaj  pasi kërkimet e reja zbulojnë se forcon sinjale në tru.Vrapi ka qenë prej kohësh i njohur për të ndihmuar në luftimin e stresit, por nj...

A e dini se?

1.Kujtesa e hundës është e madhe. Ajo ka aftësinë për të kujtuar rreth 50.000 aroma të ndryshme.

Njihni shkaktarët që krijojnë probleme me kujtesën

Shpesh mund t’ju ketë ndodhur të keni harruar telefonin në shtëpi, çelësat e makinës, ose ndonjë dokument të rëndësishëm. Kjo është një nga format më të përhapura të harresës, e cila nuk ka asg...

1 gram shafran në mëngjes të përmirëson kujtesën

Sipas studimeve të kryera në Tajlandë, konsumimi i një grami të shafranit për mëngjes të përmirëson kujtesën. Në studim janë përfshirë meshkujt dhe femrat më të vjetra se 60 vjet, të cilëve u është d...

Sa zgjat kujtesa e peshqëve të kuq?

Studiuesit kanë zbuluar se peshqit e kuq nxënë shpejt dhe janë të përpiktë në kohë, ata kanë një kujtesë e cila zgjat nga tre deri në pesë muaj. Ata mësojnë të gjejnë topa, të shtyjnë leva dhe të zgj...