Fuqia e mendimit pozitiv

Mendimi pozitiv është gjithçka kemi nevojë në situata të ndryshme. Sipas studimit të fundit nga Universiteti Rutgers, të menduarit për kujtime pozitive mund të ndikojë në heqjen e stresit. Për këtë p...

Vajzat që kalojnë shumë stres, plaken më shpejt

Stresi është një prej faktorëve që shkakton shumë sëmundje apo probleme në trupin e njeriut, por sipas një studimi të kryer së fundmi ai shkakton edhe plakjen. Revista “Molecular Psychiatry” ka botua...

‘Stres’, fjala që duhet ta hiqni nga fjalori juaj!

Sa herë flitet për stresin ose për dikë që është i stresuar gjithmonë mendojmë se duhet të ketë kaluar një situatë të vështirë fizikisht, psikologjikisht ose emocionalisht. Po, a e keni menduar ndonj...

Miqësia ju bën mirë për shëndetin

Studimet tregojnë se njerëzit me më shumë miq, kanë më pak tension në jetë, më pak stres dhe më shumë qëndrueshmëri e jetë më të gjatë. Miqtë nxisin sjellje pozitive, largojnë depresionin, të ndihmoj...

Si ta kaloni kohën e provimeve me sukses dhe pa stres?

Koha e provimeve është një nga periudhat më të vështira për të rinjtë. Eshtë  një kohë që shpeshherë shoqërohet edhe me stress, ndaj për t’ju ardhur në ndihmë më poshtë do të gjeni 5 këshilla sesi ta...

Tre sëmundjet që shkaktohen nga stresi

Stresi është burimi i shumë të këqijave.Një ndër to është edhe shëndeti jo i mirë që shkaktohet pikërisht nga stresi. Dr. Roger Henderson ka zbuluar disa nga problemet që vijnë si pasojë e stresit.Më...