10 këshilla si t’i shpëtoni sytë nga kompjuteri

Deri pak kohësh kompjuteri ishte i vetmi ‘armik’ i syve tanë. Tani numri është rritur duke përfshirë këtu, smartphone-t, iPad-t Mjafton të mendosh që vetëm me dy orë në ditë para monitorit mund të sh...

6 fakte shumë interesate rreth syve

Çdo sy përmban 107 milion qeliza, të gjitha janë të ndjeshme ndaj dritës. Nëse keni sy të kaltër, ju keni të njejtin paraardhës me të gjithë njerëzit me sy të kaltër në botë. Muskuli që ndihmon në mb...

Ushtrime të thjeshta për të qetësuar sytë

Ushtrimi i syve është një nga gjërat e thjeshta të cilën shumë pak njerëz e bëjnë, por që ndihmon shumë për të pasur një shikim të mirë. Ushtrime për të qetësuar sytë 1.Mbyllni sytë dhe relaksohuni. ...

Ngjyra e syve tregues për shëndetin tuaj

  Ngjyra e syve ashtu si gjinia apo fizionomia jonë është diçka që nuk është përzgjedhur nga ne, por nga Krijuesi. Duke qenë kështu, ka njerëz që  preferojnë të përdorin lente me ngjyrën  e syve...

Puna para kompjuterit shton nevojën për vitaminën A

  Pothuajse të gjithave na lidh puna me kompjuterin dhe na duhet të rrimë shpesh herë me orë të tëra para tij. Duke u fokusuar në ekranin e kompjuterit, sytë gjithmonë reagojnë ndaj pikave të nd...

Kujdesi për sytë

Një fjalë e urtë popullore thotë: “Ruaje si sytë e ballit!” Kjo tregon rëndësinë e madhe që i jepet kujdesit për shqisën e të parit. Pa të veprimtaria e njeriut paralizohet. Kujdesi për shqisën e të ...