Nis ndërtimi i TAP, 1700 të punësuar

Kanë nisur zyrtarisht punimet për ndërtimin e gazsjellësit Trans Adriatik Pipeline (TAP). Hapja e kanaleve për shtrirjen e tubacioneve ka nisur nga Fieri, ndërkohë që gazsjellësi përshkon territorin ...

TAP, faza e parë e shtrimit të tubacioneve Fier-Berat

Në Fier filloi ndërtimi i pjesës tokësore të gazsjellësit transadriatik, që do të kalojë në Shqipëri me një gjatësi prej 215 kilometrash. Kjo shënon dhe fazën e parë të shtrimit të tubacioneve Fier-B...

Gazsjellësi TAP, ja familjet që përfitojnë të parat

Familjet e para  që do të përfitojnë nga  gazsjellësi TAP do të jenë ato në zonën Ballsh-Fier-Vlorë dhe Durrës- Tiranë. Drejtori i Hidrokarbureve në Ministrinë e Energjisë Dritan Spahiu shpjegon se k...

TAP, në fund të korrikut fillon vendosja e tubave

Projekti Trans Adriatic Pipeline (TAP) do të fillojë punimet për vendosjen e tubave të gazsjellësit në fund të muajit korrik. Materialet e nevojshme për shtrimin e tubave kanë mbëritur dhe 80% e infr...

NATO mbështet projektet TAP dhe TANAP

Projekti i gazsjellësit TAP dhe ai Trans Anatolian (TANAP) kanë marrë mbështetjen e Aleancës së Atlantikut Verior (NATO). Shefi për Sigurinë e Energjisë Michael në një intervistë për agjencinë e lajm...

TAP, përfundon 64% e infrastrukturës rrugore

Infrastruktura rrugore për ndërtimin e gazsjellësit TAP është realizuar në masën 64%. Aktualisht ka përfunduar ndërtimi i 27 urave dhe dy akseve rrugore në të cilat do të kalojë Trans Adriatik Pipeli...