Diell e det dhe përfitimet e ujit të tij

Hipokrati e përdori për herë të parë fjalën talasoterapi për të përshkruar efektet kuruese të ujit të detit. Që në kohët e lashta ai analizoi përfitimet shëndetësore prej elementëve minerale të ujit ...

Thana, fruti me shumë vlera

Frutat e thanës konsumohen të freskëta, por edhe mblidhen e ruhen ose tregtohen. Me frutat janë bërë tradicionalisht shurupe, pije e lëngje të ndryshme, reçel, marmalat, likere etj . Në disa vende pr...

7 përdorime të mrekullueshme të limonit

Limoni është aleat i deklaruar për shëndetin, por gjithashtu ka dhe përdorime të tjera që na vijnë në ndihmë të gjithëve! Tretja: Shtoni disa feta limoni në një kanë ujë dhe pijeni çdo mëngjes për të...

Nëse ju zë makina, veproni kështu !

Udhëtimet janë kënaqësi më vete, hapim horizonte të reja e na merr malli për to. Disa prej nesh e kanë të vështirë t’i shijonë udhëtimet pasi i zë makina. Ka disa  mënyra si ta lehtësojmë këtë ...

Stërvitet edhe trupi edhe truri, ja sesi

Përgjithësisht flasim që stërvitja i bën mirë fizikut të njeriut, por po kaq e rëndësishme sa trupi është edhe stërvitja e trurit. Kjo i mundëson trurit relaks, zhvillim,  si dhe mësimin e gjërave të...

13 përdorime fantastike të limonit

Limoni ka një vend të rëndësishëm në kuzhinë dhe jo vetëm. Më poshtë do të lexoni disa përdorime të tjera të limonit. 1.Ndihmon tretjen Shtoni disa feta limoni në një kanë ujë dhe pijeni çdo mëngjes ...

Lëkura e mollës shëron 8 sëmundje

Hipertensioni konsiderohet të jetë një “sëmundje e heshtur”. Ajo sulmon shumë njerëz në ditët e sotme për shkak të stresit, dietës së dobët dhe pirjes së duhanit. Disa nga simptomat më të zakonshme j...

Efektet dhe dobitë e konsumimit të shalqinit

Tani që stina na e lejon ta kemi tryezën plot me fruta e perime te freskëta, të mos i ndahemi shalqinit, nje burim i pashtershëm vlerash për organizmin. Energjia që i jep trupit tonë nuk i kalon 16 K...