Tiranë, nis vaksinimi ndaj gripit

Qendrat shëndetësore në kryeqytet janë pajisur me vaksinën ndaj gripit sezonal dhe tashmë pranë tyre ka nisur procesi i vaksinimit. Drejtoresha e Qendrës Shëndetësore nr.10 në Tiranë, Rudina Gjini, t...

Reçeli i veçantë i bredhit

Në stinën e dimrit, bredhat dhe pishat zbukurohen me boçet karakteristike, që i japin këtyre pemëve të dashura nuanca festive. Gjethet halore të tyre janë të buta, me një aromë agrumesh që të sjell n...

Edhe lavatriçja ka hiletë e veta…kujdes me të!

Disa sekrete “magjike” për larjen e rrobave në lavatriçe. Mbusheni lavatricen deri ne 80% pasi nuk do te laje mire nese e mbushni plot e perplot. Neqoftese ju i thani rrobat ne lavatrice fusni brenda...

Orizi më i shtrenjtë në botë me pesë varietete

Një përzierje e orizit japonez të quajtur Kinmemai Premium është futur në Rekordin Guinness  pasi u konsideruar si orizi më i shtrenjtë në botë. Orizi më i shtrenjtë do shitet edhe në Singapor duke f...

Këto janë dallimet midis ftohjes dhe gripit

Në këtë periudhë, shqetësimi i të gjithëve duket se është gripi dhe ftohja. Shumë njerëz shprehen gabim kur thonë jam me grip ose të ftohtë. Ja cili është dallimi midis tyre. Gripi dobëson trupin dhe...