Një orë stërvitje në ditë, përgjysmon rrezikun e dështimit të zemrës

Studiuest suedezë thonë se një orë stërvitje në ditë mund ta përgjysmojë rrezikun e dështimit të zemrës.

Sipas tyre një orë e ushtrime të moderuara ose gjysmë ore të ushtrime energjike janë të mjaftueshme për ta zvogëluar rrezikun e dështimit të zemrës për madje 46%, shkruan Daily Mail.

Studiuesit theksojnë se shfrytëzimi i shkallëve në vend të ashensorit, ecja dhe çiklizmi janë hapa të thjeshtë të zvogëlimit të rrezikut nga sëmurja. Dështimi i zemrës e pengon pompimin e gjakut të mjaftueshëm në trup dhe zakonisht shfaqet për shkak të dobësimit të muskulit të zemrës.

Rreziku i vdekjes brenda pesë vjetëve të diagnostikimit është midis 30 dhe 50 për qind, thonë ekspertët.

Pin It