Dermatoza nodulare, 700 vaksina në fshatrat e Elbasanit

  Ministria e Bujqësisë ka dërguar rreth 700 vaksina në fshatrat e Elbasanit, pas prekjes së lopëve në këtë zonë nga dermatoza nodulare. Në javët që vijnë do të dërgohet edhe një sasi tjetër për...

Agroturizmi, e ardhmja e zonave rurale

Këtë vit agroturizmi në vendin tonë shënoi një rritje të ndjeshme, duke tërhequr vëmendjen e turistëve vendas dhe të huaj. Sipas të dhënave të Këshillit të Agrobiznesit Shqiptar (KASH) gjatë kësaj ve...

15 mln euro subvencione për 13 mijë fermerë

Qeveria shqiptare miraton fondin me vlerë 15 milionë euro për subvencionimin e fermerëve, agropërpunuesve dhe infrastrukturës bujqësore. Sipas Ministrit të Bujqësisë, Edmond Panariti, nga fondi do të...