Dëborë bie diku larg…në Kinë!

Fshati Xuexiang në Kinë njihet si fshati i dëborës. Ai është i vendosur në një lartësi prej 1500 metra dhe ka një periudhë dëbore që zgjat 7 muaj dhe mesatarja e dëborës arrin 2 metra. Fshati është i...

Qyteti mjegull, Kinë

Bashkia kineze e Chongqing është shtëpi për rreth 30 milionë njerëz në jugperëndim të Kinës. Me më shumë se 100 ditë mjegulle në vit, Chongqing quhet “Qyteti mjegull” dhe qyteti i saj mot...

Biblioteka mahnitëse ne Kinë me 1.2 milion libra

Kina ka hapur në Qarkun Kulturor Binhai të qytetit Tianjin-it një bibliotekë pesëkatëshe, e projektuar nga firma holandeze MVRDV Ajo është rreth 34 mijë metra katrorë dhe mund të mbajë deri 1.2 milio...

Ndërtohet ura më e gjatë në botë

Ura më e gjatë në botë e ndërtuar në det në Kinë është afër përfundimit. Ura 55 km e gjatë lidh Hong Kongun, Makaun dhe Zhuhai, tre nga qytetet më të rëndësishme të Kinës. Për ndërimin e saj janë inv...