130 vjet nga hapja e Mësonjëtores së Parë

7 marsi 1887 shënon hapjen e shkollës së parë në gjuhën shqipe e njohur si “Mësonjëtorja e parë shqipe”. Shkolla u hap në qytetin e Korçës dhe kjo ditë përkujtohet si “Dita Kombëtare e Mësuesve”, ndë...

Vendimi: Procesi mësimor fillon në 16 janar

Të gjitha institucionet e arsimit parauniversitar dhe universitar do të qëndrojnë të mbylllura deri në datën 14 janar. Ministria e Shëndetësi njoftoi sot vendimin zyrtar për shtyrjen e fillimit të pr...

Klosi shkarkon drejtuesit e shkollës “KARL GEGA”

Ministri i Mirqënies Blendi ka shkarkuar në mënyrë direkte  drejtuesit e shkollës “Karl Gega”. Këtë lajm Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë Blendi Klosi e bëri të ditur tek sa inspektoi procesi...