Konkurrimi, 5100 mësues në testim në 21 janar

5100 mësues, që duan të punësohen në sistemin arsimor parauniversitar, do të testohen në 21 janar, për të përfituar të drejtën e ushtrimit të profesionit. Në testim kanë të drejtë të marrin pjesë kan...

Projektligji i ri, testim psiko-emocional për mësuesit

Më shumë se 34 mijë e 600 punonjës të arsimit do i nënshtrohen një testimi psiko-emocional për të mbajtur vendin e punës. Mësuesit e arsimit parashkollor, të arsimit fillor dhe të arsimit të mesëm do...

Të shtunën, 16 .572 mësues në testim

Ministria e Arsimit kërkon të identifikojë se cili është niveli aktual i stafeve pedagogjike në vend, çka lidhet ngushtë me performancën por edhe rezultatet e nxënësve shqiptarë në arsimin parauniver...

Kompjuteri që lexon mendime

  Studiuesit tregojnë se është shpikur një kompjuter i ri i cili mund të dekodojë mendimet e njerëzve në kohë reale. Kompjuteri mund të parashikoj se çfarë njerëzit po mendojnë dhe shikojnë, baz...

Punonjësit e shtetit në testim të detyrueshëm

Këshilli i ministrave ka miratuar një vendim të posaçëm, i cili përcakton procedurat për testimin dhe nëse do të jetë  e nevojëshme, edhe trajnimin e punonjësve të shtetit. Qeveria përmes procesit të...