Ishulli me shtëpiza që jepet falas për artistët

Një grup arkitektësh dizenjuan një ishull me shtëpi të vogla në Norvegji, ku mund të shkohet vetëm me varkë. Projekti fitoi një nga çmimet Architizier 2018, që vlerëson projektet më të bukura në botë...

Kjo është rruga më e ngushtë në botë..

  Sipas Librit të Rekordeve Botërore Guinness, rruga më e ngushtë në botë gjendet në qytetin Reutlingen, në Gjermani dhe quhet “Spreuerhofstraße”. Kjo rrugë që ndodhet në mes të dy shtëpive të vjetra...

Vjeshta, oaz qetësie e meditimi… kohë paradimri

Magjike vjeshta, me gjithë ngjyrat, tapetin e gjetheve, freskinë e mëngjeseve e ftohtin e mbrëmbjeve. Natyra që flet me anë të stinëve, duket sikur ka dhuruar vjeshtën për ne si oaz qetesie e meditim...