Emigrantët në të ftohtë, mjekët: “Numri i të sëmurëve në rritje”

emigrantet

Mjekët që po punojnë në kampet e refugjatëve të ndihmës në Ballkan thonë se ata janë duke parë një rritje të numrit të emigrantëve që  sëmuren ndërkohë që temperaturat vazhdojnë të ulen.

 

Në rajon temperaturat kanë rënë deri në -11 gradë Celscius.

Organizatat bamirëse mjekësore të International Medical Corps thonë se shumica e pacientëve janë duke vuajtur nga problemet e frymëmarrjes si bronshit dhe grip.

Ka gjithashtu shqetësime në lidhje me njerëzit që refuzojnë apo nuk kërkojnë trajtim.

 

Emigrantëve i është ofruar ndihmë mjekësore, rroba të ngrohta dhe ushqim në pikat kryesore të refugjatëve në kufirin e Serbisë me Maqedoninë në jug, dhe nga Kroacia në veri.

Pin It