Në mëngjes, më mirë vrapi apo gjumi?

Mëngjesi është shpesh koha e vetme e disponueshme për stërvitjet për të ndarë pak jetën nga puna, familja dhe mbrëmja me miqtë. Po a do të ishte mirë për shëndetin në përgjithësi të vazhdonim të flin...

Ibn Sina, themeluesi i mjekësisë moderne

Ebu Ali Hysejn ibn Abdullah ibn Sina i njohur ndryshe si Avicena, i lindur në Afsana afër Buharasë.jetoi gjatë periudhës 980-1037 dhe ishte një dijetar persian i njohur për filozofinë e tij dhe ekspe...

Lofata dekorative me vlera ushqyese dhe kuruese

Kjo pemë e famshme e Mesdheut, e cila ngrihet e lartë deri në 10 metra, çel si fillim lule me ngjyrë rozë. Pema ka një trung të trashë dhe degë të shumta. Ajo çel dy herë në vit, një herë në periudhë...

Studimi, tumoret mund të shkaktohen nga infeksionet

  Një studim i Agjencisë Ndërkombëtare për Kërkimet rreth Kancerit (IARC) ka zbuluar se infeksionet janë shkaktare të tumorit tek një në gjashtë njerëz të diagnostikuar me këtë sëmundje. Kërkues...

Vlerat e shumta kurative të lengut të thanave

Mjekësisë alternative i janë shtuar shumë elemente të cilat kanë një sërë dobish. Thana është një prej tyre. Kokrrat, gjethet, lëvorja e degëve dhe bërthamat e thanës kanë disa vlera ushqyese. Kokrra...

Japonezi Yoshinori Ohsumi fiton Nobelin e Mjekësisë

Çmimi Nobel i Mjekësisë për vitin 2016 i shkon japonezit Yoshinori Ohsumi, për zbulimet e tij në lidhje me mekanizmin e autofagisë, procesi i asimilimit dhe riciklimit nga trupi i përbërësve qelizorë...