Kushtetuesja lë në fuqi pezullimin e Vettingut

Gjykata Kushtetuese rrëzoi të martën kërkesën e Kuvendit për heqjen e pezullimit të ligjit të Vettingut, duke lënë në fuqi vendimin e saj të mëparshëm. Pasi dëgjoi argumentet “pro” dhe “kundër” të pa...

9 arsyet pse Kushtetuesja pezulloi Vettingun

Gjykata Kushtetuese pezulloi ligjin e Vetingut, duke e dërguar atë në Komisionin e Venecias. Vendimi i Kushtetueses bazohet në disa dyshime për të cilat ajo kërkon ekspertizën dhe opinionin e Komisio...

Gjykata Kushtetuese pezullon Vettingun

Gjykata Kushtetuese vendosi për pezullimin e ligjit të Vettingut deri në një vendim përfundimtar në lidhje me kushtetueshmërinë e tij. Vendimi i Gjykatës vjen pas padisë së Partisë Demokratike e cila...

Vetingu ankimohet edhe nga Unioni i Gjyqtarëve

Unioni i Gjyqtarëve të Shqipërisë ankimoi të hënën ligjin e Vetingut në Gjykatën Kushtetuese me pretendimin se është në kundërshtim me kushtetutën. Në padinë e dorëzuar në gjykatë Unioni kërkon pezul...