Pesë mënyra si ti kaloni krizat e migrenës

Ndonëse nuk është një sëmundje e rrezikshme, migrena shkakton shumë dhimbje te njerëzit që prek. Ja cilat janë pesë metodat më të thjeshta që do t’ju ndihmojnë në kalimin e krizave të migrenës. Përdo...

Lidhja midis dhimbjes së kyçeve dhe vranësirave

Kemi dëgjuar shpesh të thuhet se nëse ju dhembin kyçet, pritet ndryshim i kushteve klimatike. Studimet e fundit na kanë vërtetuar se ky është thjeshtë një mit. Shkencëtarët kanë dalë në përfundimin q...

Kujdes me smartfonin, rrezik për qafën dhe kurrizin

Studimet e ndryshme tregojnë se numri i pacientëve me dhimbje të qafës dhe të kurrizit po rritet gjithnjë dhe më shumë e kjo lidhet me përdorimin e tepërt të smartfonëve. Kirurgët dhe ortopedët përba...

Ekspertët evidentojnë tre problemet e punës në zyrë

Ekspertët amerikanë dhe anglezë kanë dalë në përfundimin se puna fizike është e lodhshme, por qëndrimi para kompjuterit për një kohë të gjatë është akoma më e rrezikshme për shëndetin. Përmes dy stud...

Ekspertët: Migrena lidhet me mungesën e magnezit

Migrena është një sëmundje neurologjike me dhimbje pulsative të kokës e shoqëruar me të përziera , vjellje, ndjeshmëri ndaj dritës, zërave dhe ndaj aromave Migrena shkakton dhimbje të tmerrshme të ko...

Lehtësoni dhimbjen e barkut fëmijës tuaj kështu

Dhimbja e barkut tek foshnjat shpesh mund të përkufizohet si e pashpjegueshme. Simptomat e dhimbjes së barkut përfshijnë të qara, sjellje tekanjoze apo në rastet më të rënda, të vjella dhe temperatur...