Paga minimale rritet në 240 mije lekë

Këshilli i Ministrave pritet të miratojë këtë të mërkurë rritjen e pagës minimale nga 22 mijë lekë, që është aktualisht, në 24 mijë lekë. Aplikimi i pagës minimale për efekt të kontributeve të Siguri...

FMN: Investimet e huaja në fokus të politikave

“Rimëkëmbja globale po merr një shtysë të re, çmimet e mallrave po ngrihen dhe rreziqet e deflacionit po ulen. Ndërkohë që parashikimet po përmirësohen, rritja ekonomike mbetet modeste dhe subjekt i ...

Jetëgjatësia jonë varet nga këto faktorë

Sipas një studimi britanik janë shumë faktorë që ndikojnë në jetëgjatësinë e njeriut. Ekonomia e vendit, shërbimi shëndetësor, cilësia e ajrit, menyra si jetojmë etj. Studimi i bërë në Angli, ka stud...

Turizmi, 1.5 mld euro të ardhura për 2016

Shqipëria përfitoi mbi 1 miliardë e gjysmë euro nga turizmi në vitin 2016. Shifra, e cila përbën nivelin më të lartë të të gjitha kohërave, u raportua nga Banka e Shqipërisë. Sipas të dhënave që Bank...

Sektori agro-ushqimor, rikthim tek produktet vendase

Sektori agro-ushqimor në Shqipëri po i drejtohet gjithnjë e më shumë prodhimeve të traditës vendase. Konsumatorët vendas dhe të huaj po i drejtohen gjithnjë e më shumë blerjes së produkteve vendase. ...

Braktisja e foshnjave, shkaqet jo vetëm ekonomike

Braktisja e foshnjave të sapolindura në maternitet është një problematikë e vazhdueshme, ndësa shkaqet janë të ndryshme. Gjatë muajit të parë të vitit 2017 në maternitetin “Mbretëresha Geraldinë” jan...