Ulen shpenzimet buxhetore dhe investimet për 2016

Shpenzimet buxhetore për vitin 2016 pësuan rënie krahasuar me një vit më parë. Sipas të dhënave fiskale të Ministrisë së Financave shpenzimet totale ishin 1.9% më të ulëta se me 2015, me rreth 8.1 mi...

Amnistia fiskale, detyrimet dhe gjobat që falen

Ministria e Financave ka hartuar draftin e ri për amnistinë fiskale. Sipas këtij drafti një pjesë e dytrimeve do të falen plotësisht, ndërsa për pjesën tjetër do të falen gjobat. Kështu do të falen d...

MF: TVSH solli 112.543 mln lekë të ardhura gjatë 2016

Gjatë periudhës janar-tetor të vitit 2016 Ministria e Financave mblodhi rreth 112 milionë e 543 mijë lekë të ardhura nga Tatimi mbi Vlerën e Shtuar. Raporti fiskal për këtë 10-mujor tregon se të ardh...

FMN: Shqipëria me politika të gabuara fiskale

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka përgatitur një raport në të cilin vlerëson se qeveria shqiptare nuk ka arritur të përmirësojë të ardhurat buxhetore, pavarësisht rritjes së taksave në 2014. Në raport th...

Amnistia fiskale, falen gjobat për 100 mijë makina

Ministria e Financave dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar kanë rënë dakord për zbatimin e amnistisë së mjeteve, që parashikon faljen e taksave të papaguara për 100 mijë mjete. Ligji i ri për amnistinë fis...