FMN: Investimet e huaja në fokus të politikave

“Rimëkëmbja globale po merr një shtysë të re, çmimet e mallrave po ngrihen dhe rreziqet e deflacionit po ulen. Ndërkohë që parashikimet po përmirësohen, rritja ekonomike mbetet modeste dhe subjekt i ...

Ulen shpenzimet buxhetore dhe investimet për 2016

Shpenzimet buxhetore për vitin 2016 pësuan rënie krahasuar me një vit më parë. Sipas të dhënave fiskale të Ministrisë së Financave shpenzimet totale ishin 1.9% më të ulëta se me 2015, me rreth 8.1 mi...

INSTAT: 1% e kompanive mbulojnë gjysmën e tregut

Gati gjysma e shitjeve në të gjithë territorin shqiptar mbulohen nga vetëm 1% e bizneseve shqiptare, të cilat janë kompanitë e mëdha që numërojnë më shumë se 50 punonjës. Këto ndërmarrje mbulojnë 38,...