Merkel në garë për një mandat të katërt

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, do të garojë për një mandat të katërt në zgjedhjet e vitit 2017. Der Spiegel shkruan se kancelarja gjermane ka filluar planifikimin e fushatës elektorale për zgjed...

Obama zhvillon sot takimin e fundit me Merkel

Presidenti amerikan, Barack Obama, do të zhvillojë sot takimin e tij të fundit dypalësh me kancelaren gjermane, Angela Merkel, në turneun e tij të fundit në Europë. Obama e ka cilësuar Merkelin si pa...

Takim Merkel – Rama, pritet lajmi për negociatat

Në prag të takimit në të cilin Bashkimi Europian do të vendosë për hapjen ose jo të negociatave me Shqipërinë, kancelarja gjermane Angela Merkel do të presë në një takim më 28 nëntor kryeministrin e ...

Merkel: “Nuk mund ta lemë në baltë Greqinë”

Europa nuk mund të lejojë që Greqia të bjerë në kaos. Kjo deklaratë është bërë nga kancelarja gjermane Angela Merkel në kulmin e debateve për çështjen e emigrantëve. Austria dhe vendet e tjera të Bal...