Miratohet rritja e pensioneve për këto kategori

Dje në mbledhjen e Këshillit të Ministrave është vendosur që të rriten pensionet. Përtimet e pensionistëve do të rriten me 12 milionë euro gjatë 2018. Shuma bazë e pensionit duke filluar nga data 1.7...

Rriten mosha dhe vitet e punës për pensionin

Nga data 1 janar 2017 do të rritet mosha dhe numri i viteve të punës për të dalë në pension. Mosha e daljes në pension për gratë këtë vit do të rritet me dy muaj, duke arritur në 60 vjeç e 6 muaj, nd...

Pensionet, procedurat për rishqyrtim pranë ISSH

Të moshuarit që nuk janë dakord me shumën e pensionit që marrim mund t’i drejtohen Institutit të Sigurimeve Shoqërore për të kërkuar rishqyrtim të pensionit. Sipas ISSH-së nuk është më nevoja që këta...

Vendimi, ish-ushtarakëve iu kthehen lekët e pensionit

Nga 1 nëntori Instituti i Sigurimeve Shoqërore do të nisë kthimin e lekëve për ish-ushtarakët, që ndër vite u është mbajtur një pjesë e pensionit. Kthimi do të bëhet me disa këste deri në maj të viti...

100 mln dollarë për rritje pagash e pensionesh

Të ardhurat për pensionistët dhe të punësuarit pritet të rriten nga 500 deri në 10 mijë lekë. Qeveria ka gati vendimin për rritjen e pagave dhe pensioneve, i cili ka marrë tashmë edhe miratimin e Fon...

Dita e të Moshuarve, Klosi premton rritje pensionesh

Në Ditën Ndërkombëtare të të Moshuarve, 1 tetor, ministri Blendi Klosi premtoi rritje të pensioneve dhe lehtësim të jetës së tyre. Këtë deklaratë Klosi e bëri nga Shtëpia e të Moshuarve në Shkodër, k...