Statusi i naftëtarit, ulet mosha e pensionit me 5 vjet

Naftëtarët do të përfitojnë ulje të moshës së pensionit me 5 vjet. Kështu përcaktohet në projektligjin e ri për statusin e naftëtarit, nga i cili do të përfitojnë 5 mijë naftëtarë, ku 2 mijë prej tyr...

Të mërkurë dhe të enjte në teatër me vetëm 150 lekë

  Ata individë që nuk kanë mundësi të paguajnë 5 qind lekë një biletë për të parë një shfaqje në Teatrin Kombëtar do të kenë mundësi të shohin teatër gjatë javës me një çmim shumë më të lirë me ...

Eksportet bien me 7.8% për janar-qershor 2016

Eksportet janë pakësuar me 7.8% gjatë gjashtë mujorit të parë të vitit 2016, krahasuar me të njëjtën periudhë një vit më parë, duke shkuar nga 127.4 miliardë lekë në 117.6 miliardë lekë. Të dhënat e ...

Bien kursimet bankare, shkak rënia e të ardhurave

Depozitat e kursimeve në muajin maj ishin më të ulëtat për here të parë pas disa vitesh. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se depozitat u tkurrën me mbi 12 miliardë lekë, ndërsa shqiptarët po...

Ulja e duhanpirjes, OBSH vendos objektiva

Duhanpirja është një ndër shkaqet kryesore të vdekshmërisë në Shqipëri, ndërsa Organizata Botërore e Shendetësisë kërkon reduktimin e mëtejshmëm të saj. Ulja e prodhimit të duhanit, paketimi gjenerik...