Ushqimet që rrisin energjinë e trurit

Lexojmë shpesh artikuj lidhur me ushqimet që duhet të konsumojmë për të mbajtur larg sëmundje të ndryshme, si ato të zemrës, gjakut etj. Por, ai që ka nevojë të furnizohet më së shumti me lëndët e ne...

A duhet të konsumojmë diçka para se të vrapojmë?

Në mëngjes vraponi me stomak të zbrazët, sepse ju duket e logjikshme që kështu do ta detyroni trupin t’i djeg ushqimet e grumbulluara dhe më shpejt ta humbë peshën e tepërt. Eksperti i fitnesit, Brad...

Ushqimet bazë për një mendje më të shëndetshme

Truri është një prej organeve më të rëndësishme të organizmit tonë.  Si çdo sistem tjetër në trup, edhe ai ka nevojë për ushqim të mirë. Truri shpenzon 20-25% të energjisë totale që një njeri harxhon...

Temperaturat e larta, kujdesi gjatë verës

Rritja e temperaturave ka sjellë me vete dhe disavantazhe të shumta si: dehidratim, vështirësi me tretjen e ushqimeve dhe shqetësime me stomakun. Më poshtë do tju njohim me disa prej gjërave që duhet...

Këto ushqime nuk duhen ringrohur në mikrovalë

Sipas “Agjencisë së Standardeve të Ushqimit”, ushqimet më mirë është që të shërbehen të ftohta, se sa të nxehen përsëri. Nga ringrohja mund të helmoheni, raporton Mirror. Sipas kësaj agjencie është e...

Gjashtë ushqimet kundër alergjive sezonale

Ndërrimi i stinëve, luhatja e shpeshtë e temperaturave, plehrat ambientale dhe polenet duket se nxisin akoma më shumë alergjitë dhe problemet me rrugët e frymëmarrjes. Lodhje, teshtitje, stres dhe sh...

Studim: Disa ushqime zëvendësojnë ilaçet

 Pavarësisht kujdesit te secilit prej nesh për mirëqenien e organizmit tonë, sëmundjet janë një dukuri e pashmangshme. Kjo na detyron që shpeshherë të përdorim ilaçe të cilat përveç efekteve anësore,...

Ushqimet dhe pijet që favorizojnë plakjen

Janë disa ushqime dhe pijet që favorizojnë plakjen e lëkurës duke na bërë të dukemi më të vjetër nga ç’jemi në të vërtetë. Ariel Ostad, dermatolog me famë botërore rëndit në faqen e internetit “Healt...

8 këshilla të vlefshme sesi të kontrolloni peshën

  Nga Blerina Bombaj, dietologe Ushqimi është i nevojshëm e i dashur nga ne, por shpeshherë nuk dimë sesi të ushqehemi duke i shkaktuar vetes pasha të tepërta. Më vonë do të lexoni 8 këshilla të...