Kur fatkeqësia është e dobishme…

Një grua shkoi te Profeti Daut (a.s) dhe e pyeti si me gjysmë zëri: “O Profeti i Zotit! A është Zoti i drejtë apo i padrejtë?!” Dauti (a.s)  i tha: “E mjera ti! Ai është drejtësia a...

BESIMI/ Ç’kuptojmë me fjalën “drejtësi”?

Drejtësia është një rrugë e mesme midis qëndrimit të ashpër, ekspansiv, të rreptë, të pamëshirshëm, nga njera anë, dhe qëndrimit indiferent, tolerant, të pakujdesshëm e mospërfillës, nga amna tjetër....

Borchardt: Mbështesim procesin e dekriminalizimit

OSBE do të mbështesë procesin e dekriminalizimit në Shqipëri. Kreu i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri, Bernd Borchardt, siguroi ministrin e Drejtësisë Petrit Vasili se do të mbështesë vendin në imple...

Vettingu, këtë javë vijnë vëzhguesit ndërkombëtarë

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit (ONM), që do të mbikqyrë procesin e rivlerësimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve shqiptarë, pritet të mbërrijë këtë javë në Tiranë. Trupa e vëzhguesve të huaj përb...