Janar-Mars 2016, dërgesat e emigrantëve bien me 10%

Dërgesat e emigrantëve në Shqipëri ranë me 10% gjatë tre muajve të parë të vitit 2016, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Shkak kryesor është kriza në Greqi, ku jetojnë një pjesë e ...

BE akordon 700 milionë euro për krizën e refugjatëve

700 milionë euro është shuma fillestare që Bashkimi Europian do t’iu akordojë të gjitha vendeve europiane që përballen me fluks të madh të klandestinëve. Sigurisht që në këtë rast vëmendje të madhe m...

Kosovë, kriza politike pengon zgjedhjen e presidentit

Opozita në Kosovë ka nisur një valë të re protestash kundër qeverisë. Zyrtarë dhe aktivistë të tre partive opozitare kanë paralajmëruar se përveç kërkesave për anulimin e dy marrëveshjeve, atë të bas...