Obeziteti, Shqipëria në zonën portokalli

Shqipëria përfshihet në zonën portokalli të vendeve me shkallë të lartë obeziteti, duke u cilësuar si e rrezikuar nga kequshqyerja. Sipas Raportit Global të të Ushqyerit për vitin 2016 niveli i obezi...

VISARET SHQIPTARE – ÇAMËRIA

Çamëria është zona ku historia flet më shumë se një herë. Shumë kanë folur për këtë zonë po pak prej tyre dinë ngjarjet e vërteta. Do të flasim në këtë visar pikërisht për të vërtetat dhe të bukurat ...

INSTAT: Shqipëria me shifra negative të konsumit

Konsumi privat në Shqipëri gjatë 2015 ka kaluar në shifra negative për herë të parë që nga viti 2001. Të dhënat tregojnë se konsumi privat gjatë vitit që lamë pas ra në total me 0.2%, duke e bërë Shq...